• Kérdésed van?
  • E-mail:  
  •    
  • Telefon: 30/523-6637

Rólunk

25 év alatt több millió papírbatyut indítottunk már útnak. Ámde, nem szerencsét próbálni küldjük őket, hiszen pontosan tudjuk, hogy azon cégek, akik papírtáskákat használnak, sokkal sikeresebbek versenytársaiknál, mert márkájuk értékét ezen egyszerű és gyorsan megtérülő reklámeszköz segítségével is tudják növelni.

 

 

Lenyűgöznek minket a papírtáskák, a különféle csomagolások. Valószínűleg azért, mert sokkal összetettebbek, mint a hagyományos nyomdai kivitelezés. Talán pont ezért is szeretjük annyira. Mi nem csupán szatyrokat gyártunk. Sokkal inkább izgalmas, alkotó tevékenységként tekintünk a papírtáska készítésre. A Papírbatyu mögött a nagy múlttal rendelkező Sz.Variáns áll. Bár a tudás, az eszközök, de még a gyártás helye és a kollégák egy része is közös, mégis szívünkben külön helyet foglalnak el a papírtáskák.

 

Már a kezdetektől érdekeltek minket a különböző színű, formájú és kialakítású csomagolások. A fejünkben élt egy színes csomagolópapírból készített díszdoboz képe, amit 1992 telén meg is alkottunk. Gondoltunk egy nagyot és vásárra vittük a bőrünket és vele együtt a színes kis dobozokat is. Egészen pontosan a debreceni karácsonyi vásárra. Hatalmas sikert arattunk, amely végleg megpecsételte sorunkat és bebetonozott minket a csomagolástechnológia világába.

 

 

Az első telephelyünk egy bérelt, 70 nm-es ipari konyha volt

Két évvel később, már a cégalapításnál jártunk, ahol a családnévből és csomagolási variációkra való utalásból életre hívtuk az Sz.Variánst. Az alapítók a Szakál testvérek voltak, Szakál Irma és Szakál János, akikhez Rácsai Zsuzsa – János felesége – is csatlakozott. Az első telephelyünk egy bérelt, 70 nm-es ipari konyha volt, néhány rozsdás géppel. Telefonálni a szomszédba jártunk át.

 

Kis lépésekkel, de annál nagyobb tervekkel indultunk, azonban hamar rá kellett jönnünk arra, hogy ha hosszú távon szeretnénk ezen a területen maradni, akkor elengedhetetlen a tanulás és a fejlődés. Hiába voltunk kreatívak, az új igényekhez, problémákhoz nagyfokú találékonyságra is szert kellett tennünk. Elkerülhetetlen volt tehát, hogy egyre több csomagolási technikát és gyártási technológiát alkalmazzunk, haladjunk a korral és a trenddel.

 

Nem ijedünk meg a különleges, elsőre akár lehetetlennek tűnő feladatoktól sem

Fontos számunkra, hogy ne csak a saját pályánk szerint haladjunk, hanem lássunk új dimenziókat, előre mutató megoldásokat is. Ezért minden évben igyekszünk szakmai kiállításokra eljutni. Düsseldorftól Párizsig bejártuk a szakmai eseményeket, több ízben, mint kiállítók is képviseltettük magunkat.

 

Rácsai Zsuzsa, Szakál János, Szakál Irma

 

Nem ijedünk meg a különleges, elsőre akár lehetetlennek tűnő feladatoktól sem. A folyamatos tanulásban hiszünk, számunkra minden papírtáska, vagy csomagolás egy új kihívást jelent. A nem hétköznapi igények nem hétköznapi anyagok használatát, különböző anyagok találkozását hozza. A szakmai rutinunkat nagyrészt ennek köszönhetjük. A mai nap is annyira kifizetődő ez a hozzáállás, mint ahogy például 1996-ban. Ugyanis az országban egyedülállóan megtaláltuk és alkalmazzuk a nyitott mikrohullámpapírt különböző papírtáskákon, boros dobozokon. Ez a technológia az IKEA beszállítói partnerei közé repített minket. Akkor értettük meg igazán, hogy mennyi lehetőség kínálkozik ezen a területen, és azt is, hogy mennyire fontos szerepet játszik a termék, vagy akár az egész márka sikerességében.

 

Áttértünk a folyamatos fejlődés szerinti gondolkodásra

21. századi cégként szeretnénk jelen lenni, modern gépekkel, modern munkavállalókkal, erős filozófiával. A hibáinkból tanulva és a tapasztalatainkra alapozva alakítottuk ki munkafolyamatainkat, segítségül hívva a Lean szemléletét és Kaizen elveket. Megtanultuk, hogy egy apró hiba is képes nagy károkat okozni. Hisszük, hogy csak akkor lehetünk hatékonyak, ha folyamatainkat magas színvonalon, professzionális módon képesek vagyunk megtervezni, irányítani, megvalósítani, ellenőrizni és fejleszteni.

 

Évek múltán is emlékezzenek a vásárlók a batyuinkra

Törekvésünk minden esetben arra irányul, hogy az általunk készített papírtáskák a legbiztonságosabban szállítsák a termékeket és annak üzenetét. A funkció, az alapanyag és a helyes méret kiválasztásával igyekszünk elérni azt, hogy évek múltán is emlékezzenek az emberek a papírtáskáinkra.

 

Így készülnek a papírtáskáink

 

 

kezdjunk-bele
decor

Kezdjünk bele!

 • Lépj ki az unalomból! Legyen menő papírtáskád! Szeretnéd, ha márkád végre megjegyezhetőbbé válna? Mégis mire vársz? Gyere és segítünk.

 • Ajánlatkérés
icon-quote

Így vélekednek rólunk

 • A Herendi Porcelánmanufaktúra legfontosabb irányelve a mindenkori legmagasabb minőség létrehozása. Ezt követve, termékeinknek a vásárlók részére történő átadása csak a legmagasabb minőségben kivitelezett papírtáskákban képzelhető el. Elsődleges szempont a minőség mellett a kedvező áron történő beszerzés is. Mint hungarikum terméket előállító vállalatnak fontos, hogy hazai beszállítóval dolgozhatunk együtt. A fent említett kitételeknek a Papírbatyu már több mint 10 éve minden tekintetben megfelel.

  Izsó Róbert

  Beszerzési vezető - Herendi Porcelánmanufaktúra

 • A St. Andrea Szőlőbirtok a szőlő ültetvénytől, a feldolgozón át a csomagoláson keresztül, és valamennyi hozzánk tartozó dologgal szeretné sugallni a fogyasztóknak, hogy mi a törekvésének a célja. Szeretnénk nemes, elegáns és értékes, eredeti borokat készíteni. A csomagolás terén a Papírbatyu által készített papírtáska úgy érzem, számunkra kifejezi az előbb felsoroltakat. Örömmel használjuk és nagyon jó érzéssel csomagolunk bele.

  Dr. Lőrincz György

  Borász - St. Andrea Szőlőbirtok

 • Választásunk a szalagfüles papírtáska mellett a kedvező ár-érték arány miatt történik. Az üzletünkben található áruk nem igényelnek nagyobb teherbírású papírtáskákat. Szezonális akcióinkat - számtalan forma- és alapszínválaszték okán, gyors és egyszerű feliratozás miatt - mindig más és más üzenettel tudjuk vásárlóinknak kommunikálni.

  Erdei János

  Üzlettulajdonos

 • Több évtizede tevékenykedünk a reklámtáskák gyártása és forgalmazása területén, szinte egy időben indultunk a Papírbatyuval. Munkakapcsolatunk, egymás iránti bizalmunk és baráti viszonyunk azóta töretlen. Zsinórfüles papírtáskákat, italtasakokat, borosdobozokat készítenek számunkra. Kapcsolatunk üzletileg sem csak megrendelői-szállítói, hanem igazi partneri viszony, melyet kiválóvá tesz az is, hogy mindig pontosan, megbízhatóan, határidőre teljesítenek és munkatársaik tökéletes munkát végeznek.

  Orbán Andrea

  Ügyvezető, cégtulajdonos - Orbán és Társa Kft.